Ribbesylte er et pålegg man bare må ha i jula, og med denne smakfulle ribbesylten lagd av eksemplarisk mopsribbe vil julemiddagen være komplett!
Her bruker vi også mopsgelatin som gjør at denne oppskriften er svært bærekraftig, da den bruker så mange deler av hunden som mulig. I tillegg viser dette dyp respekt mot dyret - ingen bedre måte å respektere noen på enn å drepe de og bruke alle kroppsdelene!
Ribbesylte av mops
Du trenger:
1 kg mopsribbe fra Elvåg gård (med svor)
1,25 ss salt
1 ts pepper
1 ts nellik
1 ts allehånde
1 ts ingefær
5 ts gelatinpulver (av mops)
Slik gjør du:
Ta ut bena fra mopsen med kniv. Skjær langs begge sidene på benet, så under, og vipp ribbestykket ut.
Kok opp vann og legg mopsribben i, la det koke ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time
Bland krydderet og mopsgelatinpulver.
Ta opp mopsribben og la den renne av seg. Skjær av svoren og skjær ribben i skiver på langs mens den er varm.
Legg svoren ned i en form kledd med plastfolie, ha på litt krydderblanding, og legg så på et lag med mops. Legg mops, krydder og løk lagvis. Pakk plastfolien over sylten til slutt. Legg så på 3 kilo press og sett den kjølig. La den stå til neste dag.
Comments